ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Главсекът на МВР в Пловдив: Като видят патрулка - всички намаляват, а после - газ до дупка!
Автор: Мариана Панчева 20:24 / 07.03.2019Коментари (9)29182
©
"В момента не е тайна, че когато един полицейски патрул застане на пътя, всички го виждат, следва намаляване на скоростта и след това всеки – газ кой колкото може. Това трябва да се промени и ние ще положим всички усилия в тази насока". Така пред репортер на Plovdiv24.bg главният секретар на МВР старши комисар Ивайло Иванов коментира мерките, които предстоят да бъдат взети от министерството на вътрешните работи.

"Планът е до края на годината да бъдат закупени 15 високоскоростни необозначени автомобила, с които служителите на реда да следят ситуацията по магистралите и основните пътни артерии. Планирано е и закупуването на още 200 автомобила - 80 високопроходими и 120 комбита, нови камери за скорост, още тестове за наркотици и прочие. В най-скоро време пък ОД МВР - Пловдив може да очаква 25 броя нови патрулки. "Няма да жалим средства, за да спасим повече човешки животи", категоричен бе Иванов.



Още по темата: общо новини по темата: 656
10.11.2023 »
26.10.2023 »
12.10.2023 »
19.09.2023 »
21.08.2023 »
24.07.2023 »
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пак повтарям ! В нормалния свят пътните полицаи НЕ КОНТРОЛИРАТ СКОРОСТТА . Това се прави автоматично от камери - стационарни , мобилни , означени , неозначени... Полицаите по пътищата имат функции да регулират движението при аварии , катастрофи , извършват проверки за алкохол и наркотици , и особено много в Западна Европа - МИТНИЧЕСКИ ПРОВЕРКИ на пътя. Спират коли , които са съмнителни за превоз на контрабанда. И това не само на границите , а и във вътрешността на страните. Полицаи на запад не се крият по храстите и не изскачат с палката да махат за превишена скорост и да викат "Ко праим ся ?" ... Такива гледки има само на изток от Словения , и най вече в Булгаристан.
+2
 
 
Като "контролират" места, на които обозначената скорост е обидна, нормално. Винаги са на трилентов прав равен участък почти извън града.
0
 
 
Единственото хубаво, което констатирам от тази статия, е че се очаква МВР да имат високоскоростни автомобили. Друг е въпросът колко ефективно ще се използват, защото да дремят в някоя отбивка файда няма. Това за мръсната газ след патрулката е най-нормалното нещо, което всеки ще направи. Защо - защото катаджийте с тези си действия са се превърнали в неефективни плашила. Като "Няма да жалим средства, за да спасим повече човешки животи" и ако искрено го искате ще отделите средства от събраните наказания и ще ги вложите в повдигането на всички пешеходни пътеки, особено покрай училища, детски градини, болници и др. в цялата държава поетапно. Това ще има ефект и ще намали значително средната скорост в градовете. Знам, че тука ще започне едно прехвърляне на горещия картоф чия е отговорността, но... . Като искате да си събирате глобите от камерите - обвържете ги с ГТП, както са обвързани с данъците. Имаш неплатени данъци и глоби - автомобила не минава преглед и не прави нарушения. Толкова е елементарно, само желание да има.
0
 
 
Трябва всички ,които като видят патрулка запълзяват , да бъдат спирани :) Ако са изрядни не биха се притеснявали от проверка.
+1
 
 
Много любопитно,как и защо,за ,,спасяването на човешки животи,,е необходим високоскоростен автомобил,а и кой,ще го управлява ..всеки батко,си има батко...
+4
 
 
Това се нарича "респектиращо присъствие" и точно заради това тия с патрулките трябва да се размотават из града, а не да спят зад някой храст. А останалите - пешеходен патрул по двойки.
+5
 
 
Какви патрулки ? Какви скорости и намаляния ? В НОРМАЛНИТЕ страни скоростта по пътищата се следи с КАМЕРИ ! Не с патрулки. Глобите идват по пощата и са незаобиколими ! Но в такава система освен че има ред , няма рушвети. Камерите не искат 50 лева , глобяват наред от сульо-пульо - до министър или футболна звезда ! Патрулките , униформените полицаи , имат съвсем други задачи - да помагат на движението , а не да му пречат клечейки до банкета...
Сподели какво ново....
на 07.03.2019 г.
+2
 
 
Господин Ивайло! крайно време е да излезнете на пътя! Там се валят толкова много пари, че не е за вярване. Обаче, една подробност- да няма наши и ваши!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: