ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Партията на едрия капитал търси да си купи кмет. Вече се предлагат с "напомпани" социологически сондажи
Автор: Любомир Минчев 08:56 / 15.03.2019Коментари (26)11374
©
Пловдивската социологическа агенция "Неохрон“, която на предишните  местни избори показа доста точни прогнози, с първото си проучване за годината се омаскари, меко казано. И това стана заради резултатите на един от кандидатите за кмет на Пловдив, оказали се нереално високи – смешно високи. Данните за Дани Каназирева направо са хвръкнали в небето, а реалността е съвсем друга.

Plovdiv24.bg разполага с още две социологически проучвания, правени паралалено с това на "Неохрон“, в началото на тази година.  И там лъсва цялата истина за Каназирева. В  проучванията  на "Алфа рисърч“ и "Екзакта“ почти всички резултати се препокриват с тези на "Неохрон“, като изключението е Каназирева. Дали електорната "мощ“ на политическата дама в пловдиското  изследване е неволна грешка? Едва ли.

Ако е направено съвсем съзнателно, има няколко отговора. Например да се оправдае нереално висок резултат, но постигнат по "втория“ начин.

Но играта изглежда съвсем друга. Зараждащата се партия на едрия капитал в Пловдив, за която Plovdiv24.bg вече писа, си търси кмет. Търси да си купи кмет. Тя вече е организирала предизборен кастинг  и си търси лица, които  да лигитимират  едрия бизнес в местната власт. Дани Каназирева е подходяща за подобна роля  и раздутите проценти  в проучването насочват прожекторите  към нея, а и тя няма нищо против.

Дани Каназирева влиза ударно в този  предизборен кастинг  - с една измислена  социологическа позиция. Така става по-атрактивна за ухажване  и има добри изходни позиции при бъдещи преговори. С резултатите от "Неохрон“ Каназирева казва  на едрия бизнес: Аз съм вашият човек!

Разбира се, допустим вариант е и просто предизбрно помпане на мускули за пред електората. Каназирева разчита на не много голяма бройка твърд електорат, който трябва да бъде мобилизиран 6 месеца преди вота, за да остане зад нея и да се опита да го увеличи.

Plovdiv24.bg научи, че другят кандидат за кмет на бизнеса е Здравко Димитров. След провала на предишните местни избори като човек на Реформаторския блок, областният управител търси солиден гръб  и може да го намери в едрият капитал.  Вероятността той да бъде кандидат на ГЕРБ е нулева . При това положение той може да допусне нова грешка и
©
да се довери на едрия бизнес  като възможност за реванш за загубата преди четири години, а и като реванш срещу  среди, вътре в партията.  Той все пак е разпознаваема фигура и е подходящ за лице на партия, която разчита на електорална мощ от поне 20 000 работници.

Анализаторите на Plovdiv24.bg към момента смятат, че е по-вероятно "едрият капитал“ да "играе“ с поне две формации на изборите. "Капиталистите“ са готови да подкрепят с мощна финансова инжекция партия подобна на тази на Каназирева. В същото време ще изградят собствена формация, която след сериозна инвестиция да присъства с максимален брой съветници в местния парламент. Целта е ясна – контрол на общинския съвет и по този начин контрол над кмета, ако никой от техните представители не успее да се пребори за кметския стол. Тази партия просто иска да си купи кмет. Планът изглежда не много трудно осъществим, ако зад него застанат наистина сериозните капитали на няколко местни бизнесмени, защото все по-отслабващите патриотични партии и разпарчатосаната градска формация на БСП отварят възможността за влизане с взлом на партии със солидни финансови възможности.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 17.03.2019 г.
0
 
 
Дани Каназирева е моят избор. Кой какво казал-рекъл не ме вълнува.
на 16.03.2019 г.
0
 
 
...Анализаторите на Plovdiv24.bg към момента смятат, че (...)"Капиталистите" са готови да подкрепят с мощна финансова инжекция партия, подобна на тази на Каназирева. MY COMMENT: - Дежурните удобни за статуквото кометари. Да, ще гласувам за г-жа Дани Каназирева. И колкото повече чета реплики на постоянните тук хейтъри, толкова по-добре, смятам. Защото, освен отвращение към любимците им, колкото и странно да изглежда, будят симпатии към личност, към която се отнасят с цинично снизхождение.
+1
 
 
От всичките горе изброени, нито един не става.Всички са изпечени мошеници. Мислех,че Зико е най подходящ, но при последната ни среща, видях един много по различен човек, нямащ нищо общо от това което беше преди няколко години.Много надут и много "компетентен".
0
 
 
Брей, Здравка, дето пазарува здраво покрай изборите, сега се оказва, че нея ще я напазаруват.
0
 
 
Всички кандидати от предните избори са използвани памперси и едрия бизнес си е харесал единствената дамска превръзка.
-2
 
 
Едрия капитал да не остане излъган, всички тези социологически проучвания важат до един час преди края на изборния ден, и накрая .......... на мама момчето печели!
на 15.03.2019 г.
-2
 
 
Да не забравяме факта , че кмета трябва да бъде избран от хората , а не бизнеса , с някакви изследвания и прочие. Ако се знае , кой е кмета защо да пръскаме пари за избори? И какво е това: "да си купи кмет" - кмета трябва да отразява волята на хората , а не на определена партия или бизнес. Все пак става дума за човек , а не някакъв плод или зеленчук - макар че напоследък кметовете са си такива де... Хора идете да гласувате - да има поне 90 % от имащи право на глас ( и трябва да се забрани на хора , които не могат да четат и пишат да гласуват)
0
 
 
Дано се намери алтернатива на Тотев, защото иначе рискуваме господаря на кенефите Славчо да е пак на балотаж.
+6
 
 
Честно казахо тази Данито е чувам и виждам само като дойде време за избори !Какво е това напъване и бутане ,истината е че няма алтернатива на Тотев !?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: