ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иван Петков: Обществена тайна е кои стоят зад "инвестиционните намерения" върху зелени площи зад мол "Пловдив"
Автор: Васил Динев 16:09 / 21.03.2019Коментари (16)16674
© Plovdiv24.bg
Plovdiv24.bg се свърза с общинския съветник Иван Петков във връзка със спрения строеж на новия хотел на Сахат тепе, което стана факт след публикация на нашата медия:

- Господин Петков, след ваш сигнал и наша публикация спряха строежа на хотела на Сахат тепе заради разбиването на скали. Как ще коментирате казуса и как очаквате да се развие?


- Още миналата година в приемната ми дойдоха граждани със сигнал относно реставрацията на сградата, която ще бъде превърната в хотел. Тогава се коментираше само сградата. За  освежаването на такива обекти никой няма против, дори точно обратното - аз самият съм твърдо за. Все пак говорим за Центъра на нашия град. Проблем се появи, когато получих сигнал, че се рушат скали, а на сигнал от граждани РИОСВ писмено е отговорила, че всичко е нормално. След направена от мен проверка, лично изисках от отдел “Екология" към Общината документа "План за управление на природна забележителност “Данов хълм". Ясно се вижда, че тези скали са към Дановия хълм. Прочетох отговора от секретаря на Общината Ангелина Топчиева към Вас, но лично за мен ул. "Ангел Букурещлиев" и ул. “Найден Геров" попадат в тази зона, така пише и в "Плана“.  Спиране на строежа трябваше да се направи, след като бях посетил отдел “Екология", а не когато направих питане в Общинския съвет. От тогава минаха няколко седмици, а чак вчера разбираме, че е спрян строежът. Скалите вече са разбити. 

Скалното тяло на хълма е едно цяло. Не може разлика от 10 метра да прави едни скали забранени за къртене, а други разрешени. Каквито и санкции да има, те са безвъзвратно унищожени. Както се случва в нашата държава - ще мине време, ще се забрави и каквото се е решило, ще се изгради. Всичко е точно.

- Не се ли притеснявате, че слагате прът в бизнес интересите на мастити бизнесмени в Пловдив?

- Първичният проблем се е корени в това кой издава разрешителните или дава заповеди дадени дейности да бъдат извършени. Не е виновен този, който яде баницата, а този, който я дава. Избран си от народа - трябва да служиш в неговите интереси. Уж всеки кандидат за изборен пост с такива амбиции желае да бъде избран. За жалост, в последно време виждаме как зелени площи се застрояват. Виждаме как се издигат огромни жилищни комплекси. Четем по различни публикации за имотни сделки, в които са намесени политически лица. Човек се обърква не са ли политиците маститите бизнесмени. Това е обичаен въпрос на всеки един български гражданин. Не съм се притеснявал да гласувам “против" продажбата на акциите на Панаира на Георги Гергов, както и закупуването на терените около пощата от фирма “Младост Алфа". Както и да повдигам въпрос като разрушаването на скалите на “Данов хълм". Дори и срещу продажбата на последните зелени площи, останали между прелеза на бул. “Свобода" и Братската могила, макар и за 20 млн. лв. Ако избраните от хората общински съветници не защитават техните интереси – тогава кой?

- Това епизодичен сигнал ли бе, или подемате цялостна битка срещу унищожението на белите дробове на града? 

- Темата за мръсния въздух и унищожаването на зелените терени винаги се е повдигала от групата общински съветници на Българската социалистическа партия. И това никога не трябва да спира. Особено като виждаме какво се случва около нас и как всяко едно междублоково пространство или дори парк в съзнанието на маститите бизнесмени е потенциална строителна площатка. Това застрояване и това унищожаване на градини и паркове трябва спре. Освен мястото, което искаха да продадат до мол "Пловдив", сега имаме проблем с градинката зад хотел “Санкт Петербург", където теренът се оказа частен, че дори имало и инвестиционно намерения. Поредното безумие, което трябва да се предотврати.

- Кои са следващите проекти и инвестиционни намерения, които ще "атакувате", за да спасите зелени площи в града?

- Бих се борил за всеки терен, за който получа сигнал от гражданите. Тъй като градът е голям, не може човек да знае навсякъде какво се случва или по-точно какво ще роди нечия чиновническа глава след среща с даден инвеститор. За мен лично в момента случаите в сферата на зелените площи са два, а именно тези, които коментирах - градинката зад хотел “Санкт Петербург" и тези 20 декара, които Общината опита да продаде за 20 млн. лв. Зад първия се вижда голям политически интерес, но и вторият трябва да бъде бранен от избраните общественици. Изготвя се нов Общ Устройствен План. Трябва да се види как са заложени тия терени вътре, както и други подобни, но засега общественият интерес е върху тях. Трябва да се работи да се направи най-накрая този прословут публичен регистър за зелените площи. Има и други правни ходове, с които тези площи могат да бъдат защитени и да останат такива, каквито са сега. С оглед на главоломното застрояване в нашия град, всяка една зелена площ е важна и трябва да бъде защитавана както от всеки един от нас като граждани, така и от всеки един общински съветник или народен представител.

Време е да защитим белите дробове на града от олигарсите на Пловдив. Обществена тайна е кои стоят зад "инвестиционните намерения“ върху 21 дка зелени площи зад мол "Пловдив, всички знаем и кой е реалният собственик на терена зад "Санкт Петербург“.

Ще предложа на групата общински съветници на БСП да искаме Общинският съвет да гласува за забрана (мораториум) за издаване на строителни разрешения за строителство върху зелени площи до приемането на новия ОУП.


Още по темата: общо новини по темата: 14
10.06.2022 »
10.02.2022 »
30.12.2021 »
29.12.2020 »
23.12.2020 »
13.12.2020 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
защо няма и дума за плановете на пловдивската организация на бесепету да заселват цигани сред нас :) искат по две цигански семейства на блок да заселват :)
0
 
 
Вижда се под коментара ми как се появиха ку**ите на чичо Жорко през 8 Мин.МинДжо Нинджа,Еlestar и Другаря Зелев.Как пък като при залпА на Аврора през 8 Мин влезнахме и 3-те картечарки Анки ;)) Герговски миндили!
+3
 
 
"Тъй като градът е голям, не може човек да знае навсякъде какво се случва или по-точно какво ще роди нечия чиновническа глава след среща с даден инвеститор". Да, не може един човек да знае какво се случва навсякъде, и точно затова има централна и районни администрации (раздути до безкрайност), в които има много хора (а не само един човек), и тези хора са длъжни да знаят какво се случва навсякъде, а не да търкат креслата си и два пъти в месеца да си получават изкараните "с пот на чело" аванс и заплата! А какво ще роди нечия чиновническа глава след среща с даден инвеститор, на нас ни е до болка познато! Крадеше се цели 45 плюс 30 години от БКП и отрочетата й СДС, ДПС, НДСВ, ГЕРБ... Никой не идва на власт с цел, предписана от седмата Божия заповед: "Не кради"! Целта на всички управлявали България от 1944 г. досега е била само една: кради колкото може по-бързо и повече!
Предлагам билков чай за регулиране на теглото .
+2
 
 
Това реална цена ли е за 20 декара ?
-5
 
 
И аз знам,кой бе собственик на терена зад хотела на чичо ви Жоро.Той самия си беше!И знам и кой е собственика на С.Петербург,Цум и Панаира...пак е той. А терена около МОЛ Пловдив беше на Парашутния полк.Доколкото знам,когато полка се разформирова и земите попаднаха в общината,кмет не беше Тотев.Първичната продажба за всички там беше много по рано от днешната управа.Ако вашия шеф милееше за Пловдив вместо да продава терена на Байрям Солак,можеше да го ДАРИ на Пловдив за парк :) А колкото до скалите....Дановия хълм е защитена територия от закона.Но на него има жилища и сгради.Когато са строени сигурно е копано за основи.И сега може би се разчистват точно тези фундаменти за да се сложи основа с арматура. И се маха стария бетон.Вероятно и някой камък!Обаче рева не е заради разрушаването на тепето...Рев-а е да не върви хотела на тези собственици,щото са конкуренция на шеф-а ви.Къде се появи новина за строеж на нов хотел или такива,като теб или в.Марица веднага почвате със сигнали,лъжи и манипулации.Червеногъзи лицемерчета.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: