ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Камион се разби под мост, шофьорът вини липсата на знаци
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:21 / 06.07.2010Коментари (62)15388
Камион се потроши под моста на "Васил Априлов" тази сутрин, научи репортер на Plovdiv24.bg. Товарният автомобил се е оказал твърде висок за пробива под моста по бул. "Марица-юг", и високата част от ремаркетата е сериозно увредена, като по думите на шофьора от фирмата "Автолидер", щетите са за около 20 000 лева.

"Пътувал съм из цяла Европа и навсякъде на такива места има по три знака за максималната височина - два преди моста, в случай, че не успееш да видиш единия, и още един знак на самия мост. Тук има само един, който дори е скрит зад клони и не може да се види. Освен това трябва да има и забранителен знак за товарни автомобили", разказа шофьорът на камиона пред нашия репортер.

Оказа се, че това не е първият такъв случай, като ръба на моста е доста увреден от подобни инциденти. Фирмата ще се консултира със специалист, адвокати и застрахователи и по всяка вероятност ще заведе иск срещу общината. Все пак единственият знак преди моста поне показва верни данни - максималната допустима височина е 3,50 метра, а проверка на място показа, че от ръба на моста до тротоара е 3,60 м, до пътя за автомобилите ще е още повече.


Още по темата: общо новини по темата: 25
05.12.2023 »
16.08.2023 »
12.09.2022 »
12.09.2022 »
12.09.2022 »
16.05.2022 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вината не е в моста а в колегата. всеки един шофьор трябва да си знае височината на камиона и да мисли. Това, че колегата не е мислил е факт и решението на проблема му е нагледно. Винаги има разлика между показанието на знака за височина и реалната височина.При знак 4м. реално е над 4.20 височината.
+2
 
 
Въпреки, че ми е колега, определено смятам, че сам си е виновен! Ако моста позволяваше безпрепятствено преминаване, но висеше човек (бънджи-скок, например), какво правим?! Да търсим знак какви са размерите на "висящия човек"? За пръв път, когато карах метанов автобус по линия 37, съм спирал и оглеждах сигурно 5 пъти дали ще мина под железния мост. А,че няма знаци или са скрити, определено е прав. Най-лошото е, че знаци, касаещи предимство, са "скрити", най-вероятно с цел "лапачка" за определени хора...
-2
 
 
Айде бе, знаци ще слагат. Ник'ви такива - слагат караулка с един викач вътре и да ги предупреждава.. Тираджия... какво да кажеш повече... Преди време камион на някакво кисело мляко се беше заклещил под другия мост (жп линиите където са) и цялата улица беше като вана с кисело мляко :). А и този откъде е идвал? Че нещо не ми е ясно? В Европа имало знаци по 2 3 - да, ама в европата никъде няма сигурно вонящ на алкохол и пот тираджия? Специално ще сложат 5 знака - един за нормалните шофьори и 4 за тъпаци, за да не ги пропускат....
-1
 
 
Абе какви знаци, какви клони- ТИРОВЕТЕ НЯМАТ РАБОТА ПО УЛИЦИТЕ НА ГРАДА!!! Трошат се милиони левове за настилки, търпим неудобства с месеци и години поради ремонтите и накрая тировете и тежкотоварните автомобили правят лом навсякъде. Хайде да видим след ремонта на бул. "България", ако не спрат движението на тирове по него за колко време ще "цъфнат" новите дупки. Аз залагам на 2 год. максимум.
0
 
 
да беше зе позасилил поне кабрио да го направи тираджияя хахахаха
на 06.07.2010 г.
+5
 
 
Едно време за такива патки като този,слагаха преди мостовете два стълба и опънат тел от стълб до стълб с нанизани на него гайки точно на височината на моста и като му избръждят гайките на кабината и патарока се събуди та разбере че няма да мине.И как лъжат наглите 20 000 лева щети.Тази барака цялата надали е повече от 30 000 лева за 2000 лева един заварчик с СО ще му го направи като нов,че и изгнилата кабина може да му изкърпи.
+2
 
 
На снимка 2 има знак като слънце! Не виждам къде са клоните, които пречели да се вижда, при положение, че и от двете страни на моста там няма дървета точно до пътното платно. Когато си некадърник, естествено, че някой друг ще ти е виновен!
-1
 
 
На този мост откакто е направен все има някой идиот да се навре по този начин.Никой не му е виновен.Няма работа из града. Тировете са длъжни да карат само по околовръсните артерии.
-1
 
 
А така.. наредете 5-6 знака така да има преди моста! Ама такива големи светкащи мигащи с лапички.. После към 10-на знака на самия мост така да се вижда че може пък шофьора нещо да не види първите. Дайте и една патрълка там да спира тираджийте и да им казва колко е високо да внимават така нали, че видиш ли тираджията може и да не види знаците както е в чужбина. Може и 1 метър да сложите отстрани че да си мерят тировете колко са високи за да знаят нали дали ще мине самия тир..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: