ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Правителството е осигурило 300 000 лв. за удвояване на околовръстното
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:09 / 03.04.2011Коментари (32)32814
© Plovdiv24.bg
Правителството е осигурило 300 000 лв. за удвояване на Околовръстния път на Пловдив от Асеновградско шосе до Пазарджишко шосе. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на традиционния пролетен бал на ГЕРБ - Пловдив, предаде репортер на "Марица". "Виждам колегите от кабинета и се надявам всеки един да изпълни аганжиментите си към Пловдив, както аз направих днес", допълни премиерът. "Имах аганжимент да намеря 300 000 лева за околовръсното и го направих. Парите ги осигурих с Дянков. В смисъл искам да кажа, че са преведени. ", каза Бойко Борисов и допълни, че "всеки да си знае задачката и Тотев може да разчиташ на тях". "Надявам се, когато магистрала "Тракия" стигне до Бургас, Пловдив да стане средище на бизнеса. Доста неща се направиха за Пловдив, като почнем от намаляването на летищните такси, Скобелева майка, Античния и др. За две години бизнесът да се развие в града.", каза министър-председателят.

"Тези 300 000 лв са за проектиране за удвояването на Околовръсния път от Пазарджишко до Асеновградско шосе. Това е републикански път и парите са преведени на Министерството на регионалното развитие, което чрез Пътната агенция ще стартира процедура по проектиране на трасето от 14 км.", това обясни областният управител и шеф на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев. Според него до края на годината трябва да е готов проекта, а през 2012 год ще се стартират всички планове, както и ПУП, а накрая ще се направят и отчуждителните процедури. Околовръсното трябва да стане по най-модерните изисквания - с мантинели, соларно осветление и др. Всичко трябва да е готово до следващия програмен период на програма "Регионално развитие" в 2013 год, каза още Иван Тотев. Според областният управител на Пловдив срока от две години е нормален срок за изпълнение, което е много по-добре от този на пътя Пловдив-Асеновград. Това е един стратегически проект, защото Пловдив се развива в Южна посока, освен това целия трафик за родопите и Пампорово минава по този път, каза Иван Тотев.

Пролетният бал е благотворителен и е в подкрепа на инициативата на трите ротари-клуба в града и на него присъстват над 400 души. Областният управител не пожела да уточни цените на кувертите, като спомена, че са различни. Мото на инициативата е: "Пловдив - най-старият жив град в Европа". Директорът на Историческия музей Стефан Шивачев направи презентация и запозна гостите с историята на града от най-древни времена до днес. "Това е добра каузата и ще помогне за развитието на Пловдив, като културна столица.", каза Иван Тотев. "Идеите на трите ротари-клуба за успеха на каузата са много добри и се надявам скоро да имат успех. Тя е стартирана по повод публикации в английския печат, че Пловдив е най-стария град в Европа и шести в Света.",каза още председателят на ГЕРБ-Пловдив. Една от инициативите е да се поканят в Пловдив историците и археолозите, които са стигнали до този извод. На бала присъстват и министрите Сергей Игнатов, Светлин Нейков, Аню Ангелов, Александър Цветков, зам.-министри, кметове, районни кметове, общински съветнци, бизнесмени и граждани.

Преди пролетния бал на ГЕРБ, премиерът Бойко Борисов взе участие в приятелска среща между "Витоша" Бистрица и "Векта". Оборът на премиера победи с 9:5 пловдивчани, а Борисов вкара четири гола. В 17 часа Борисов трябваше да открие МБАЛ "Св. Каридад", но по това време той присъстваше на семинара за областни управители в Пампорово. Лентата на лечебното заведение преряза Иван Тотев в присътвието на депутата Менда Стоянова и шефката на здравната каса Нели Нешева. Здравното заведение разполата със 70 легла, включително с тези в интензивния сектор, и има отделения, които на практика могат да поемат пациенти по всички клинични пътеки.

Източник: в. "Марица"



Още по темата: общо новини по темата: 403
13.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
11.03.2024 »
29.02.2024 »
29.02.2024 »
предишна страница [ 1/68 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Стига бе!! ПРОЕКТИРАНЕ до 2013. Какво толкова ще го проектират? Слагат още две ленти, правят детелини вместо кръстовища и става магистрала. После колко време ще се отчуждава, колко време ще се строи? Може би ще стане за внуците.... евентуално.....
+1
 
 
Подозирам, че разширяването /ще/ се ускорява, за да се улесни извозването на софийския боклук, към новото сметище край Асеновград. Че и със "соларно" осветление.
-1
 
 
Отдавна нямам вяра на приказки. Интересува ме крайният резултат,а той е,че в момента Пловдив е в истинска дупка и това е от години насам. Така че кой какво бил казал е чисто и просто онова,на което в езикознанието казват "Шум в съобщението"...
+3
 
 
Четете малко хора.Тея пари се дават за проектиране на нов път повтарям проектиране и нова мантинела където няма и за соларно осветление.Какви нови пътища какви пет лева?!Едно е да проектираш съвсем друго е да почнеш да изпълняваш и завършиш!
+1
 
 
Хич не са трохи. Нов Път е по-добре от нищо!
+4
 
 
Достатъчно е на големите кръстовища на околовръстния път да бъдат изградени кръгови движения като на "Кукленско шосе"! Всичко друго е използване на държавни средства за глупости. (равносилно на крадене). Помислете за доходите на хората. Ако се съпоставят заплатите с цените на продуктите от първа необходимост, равносметката е ТОТАЛЕН ФИНАНСОВ КОЛАПС!
+2
 
 
Министър председателят на София пак се е изцепил.
+1
 
 
Не беше ли по удачно с тези пари да оправят пътя Пловдив - Асеновград, който е 100 пъти по натоварен и разбит от околовръстният. Господин Борисов, не е пътувал вчера по него явно...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Почина патриарх Неофит
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: