ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тотев: Вероятността Пловдив да има подземен музей е напълно реалистична
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:32 / 10.05.2011Коментари (19)27882
© Plovdiv24.bg
"Аз съм много щастлив, че днес, 10.05., както бяхме обявили предварително, направихме първия удар с пневматичен чук на Римския стадион и по този начин вече даваме реалното изпълнение на проекта", заяви развълнуван днес областният управител Иван Тотев. Това той каза на символичната първа копка, направено от него и зам.-кмета Александър Долев на самия стадион, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Стана ясно, че строително-монтажните дейности, които са една голяма част от изпълнението на проекта, ще приключат най-вероятно до октомври тази година, а самото реализиране на новият Римски стадион е с краен срок до 30.04.2012г.

"Надявам се всичко да стане в срок", допълни Тотев и поясни, че основните дейности по слагането на заграждения с предпазни огради, с което се изпълнява Планът за безопасност и здраве, започват още от днес.

Областният управител благодари за съдействието и на зам.-кмета Александър Долев, тъй като проектът се осъществява не само от областната администрация на града, а и от община Пловдив.

"Надявам се до края на проекта да вървим все така заедно и да прережем лентата, когато реконструкцията на Римския стадион стане факт", каза още Иван Тотев.

Той поясни, че вероятността Пловдив да има подземен музей, както например гр. Краков в Полша, е напълно реалистична.

"Можем да направим подземен музей и да свържем няколко културни паметника с подземни връзки", допълни областният, но уточни, че все още е твърде рано да се говори за този проект.

На изнесената пресконференция, провела са на площада на Джумаята, се изясни, че в настоящия момент проектът за реконструкцията на Римския стадион не визира изграждането на такъв музей под Главната улица на Пловдив, защото съществуват обективни препятствия, свързани с многото дейности там, както и със съществуващите на мястото колектори. Тотев поясни, че все още не се знае колко икономически изгодно е тъкмо там да бъде ситуиран въпросния музей, но въпрески това беше категоричен, че трябва да се работи в тази насока.

Не се изключва вероятноста паметникът на Филип Македонски, който ще бъде временно демонтиран до сградата на ОбС Пловдив, след приключване на реконстукцията на Римския стадион отново да се върне на същото място. Това каза зам.-кмета Александър Долев и уточни, че при едно добро ситуиране и след провеждане на публична дискусия между гражданите на Пловдив и специалистите в тази насока, монументът може отново да стои на площада на Джумаята.

По отношение на търговците, които до скоро бяха разположени там, Долев беше ясен, че в момента те са спасени, така да се каже временно и след приключването на ремонтните дейности по стадиона, ще се мисли да се приеме нова схема за тяхното настаняване. Като пример той даде градинката, западно от Джумаята.

Символичната първа копка приключи с връчването на Иван Тотев на заповедната книга от строителния надзор, съблюдаващ проекта. С този акт реално започват строителните работи по реконструкцията на Римския стадион.


Първа копка на Римския стадион


Още по темата: общо новини по темата: 267
22.02.2024 »
24.09.2023 »
18.06.2023 »
29.04.2023 »
04.07.2022 »
19.04.2022 »
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А сградата на кино Космос Тотев,упорито подминава с подозрително мълчание. Тя вече е Гараж с допълнително застрояване а не зала с културно предназначение откак общинските съветници гласуваха това безумие Ноември миналата година. Само фоайетата на това огромно кино са колкото археологическия музей...Отнемането на тази огромна сграда и продажбата на този имот не е проблем за Тотев, но се приказват гръмки слова за нови подземни музеи ..Г-н Тотев е сезиран за киното и мълчи упорито, не отговаря дори на министъра на регионалното развитие което е доста обезпокоително поведение. Симулацията на загриженост за културата е очевидна.
+2
 
 
Пловдив може да има всичко,само не и кадърни управници!
0
 
 
В лицето, на Тотев,и Герб, виждам светлина за Пловдив.Да се махат тези крадци отВМРОние.
+4
 
 
Идеята за създаване на подземен музей е страхотна, имайки предвид богатото ни културно наследство. Освен това можем да използваме и европейския опит в тази сфера.
0
 
 
АКО БЕШЕ ЗА СОФИЯ-ДА, НО ЗА Пловдив ПОД СЪМНЕНИЕ!
+6
 
 
след като видим надземните ни забележителности как се стопанисват и как изглеждат не ми се мисли за подземните и понеже се стремя да не се интересувам от личността на нашите политици бих искал да питам _ какво точно е реализирано от г-н Тотев - такива хвалебствия са писани?
+6
 
 
Той Тотев да беше агитирал тъй усърдно Шопландия да си даде милионите за боклука дето им го взехме, че да не се върне лафа от 95-та когато нямаха вода - "Ти от София ли си или така си миришеш". Дойдоха избори и се разбърза човека нещо.
+3
 
 
идеята е страхотна..дано да се реализира за да се радваме
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: