ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шофьор на автобус към ученик: Лигльо, не ми се прави! Ще спирам, където си искам!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:42 / 24.02.2012Коментари (71)21931
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Plovdiv24.bg продължава да получава на електронната си поща ежедневни сигнали за нередности, свързани с градския транспорт в Пловдив. Граждани масово недоволстват от нередовността на автобусите, от лошото състояние на някои от тях, както и от арогантното поведение на част от шофьорите спрямо пътниците. Днес публикуваме гледната точка на поредния огорчен пловдивчанин - този път ученик от Езикова гимназия "Пловдив":

Здравейте! Пише ви ученик от ЕГ ''Пловдив''. Бих искал да се оплача от шофьор на градския транспорт в Пловдив и да попитам към коя институция бих могъл да подам оплакване. Преди два дни - на 22 февруари, сряда, с мой приятел се качихме в автобус номер 9. Говорихме си и щом стигнахме до спирката преди моята, аз станах и застанах до вратата. Продължихме разговора,понеже седалката, която той беше взел, беше до вратата. Автобусът стигна до спирката на "Лаута" от страната на стадиона около 15:43. Пред нас имаше друг автобус и шофьорът спря. Щом видях, че автобусът пред нас тръгва, казах ''Чао'' на приятеля ми и тръгнах да слизам.

За мое учудване шофьорът нито спря, нито отвори вратите. Отидох при него и попитах съвсем учтиво защо не е спрял. Не получих отговор. Кондукторката също го попита. Тогава той започна да крещи ''Няма да те чакам да си правиш мохабед там бе, лигльо'' Отговорих (отново спокойно и възпитано) ''Не си правих мохабед. Бяхте длъжен да спрете!'' Шофьорът отвърна (отново с груб тон) ''Не ми се прави, ще спирам, където си искам, лигльо такъв''. Нататък спрях да го слушам какво говори, понеже разбрах, че няма как да се разбера с такъв човек. След размяна на някой по-груби реплики той спря автобуса до 30-сантиметрова купчина сняг и ми каза да слизам, като толкова искам да се намокря целия. 

Всички в автобуса ни гледаха учудено. Слязох и си намокрих дънките и обувките. Трябваше да вървя 5-7 минути до нас. Обадих се на приятеля ми в автобуса и му казах да запише номера. РВ 3516 АР. Не е абсолютно сигурен за последните 2 букви, но мисли че са така. Дори и да не са, мисля, че информацията в колко часа автобусът е бил пред стадион "Локомотив" в парк "Лаута", номерът на линията и регистрационният номер (или части от него) са достатъчни за да се разбере кой е бил шофьорът. Не мога да търпя такова отношение към мен особено при тези обстоятелства. Да не говоря пък за тези шофьори, които карат малките автобуси и даже не спират понякога на спирки с ученици, само и само да приберат малко повече пари. Чудя се докога ще продължава това и докога всеки в тази държава ще мисли само за себе си и ще се държи като задник само защото не е на кеф. Моля за съдействие. Благодаря предварително.

Репортер на сайта незабавно се свърза с диспечерския пункт на фирмата превозвач "Градски транспорт", обслужваща линия номер 9, откъдето записаха всички известни данни по случая и увериха, че ще разпоредят нужната проверка и ще вземат дисциплинарни мерки срещу въпросния шофьор при доказване на вина.


Още по темата: общо новини по темата: 330
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
06.10.2023 »
09.09.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как го измери този 30см. сняг и къде?Преди 2-седмици кмета заяви ,че града е изчистен...Ха-Ха!Ти си бил на Пампорово с приятеля си изглежда..
+1
 
 
Моята братовчедка беше направо изхвърлена на улицата от автобус на градския транспорт по линия 9 преди седмица - 2! Това е ужасно! Представете си какво щеше да се случи ако беше си чупила крака или нещо друго! Неможе да продължи така - защо вземат селяни на които им отива да викат на село! Ние сме в града - в Обществен Градски транспорт а не на нивата! Не само в градски транспорт Пловдив се държат така - а и във всички останали фирми просто не сте попадали на тези хора! Трябва всеки шофьор и кондуктор да е учтив! Улиците на града чисти! Автобуси и тролей /които ги няма/ да са нови и хубави! Отвратително е да се возиш в тролей и автобуси от половин век!!! Тази държава НИКОГА няма да се оправи! И до ден днешен никой не се зае с премахването на малките автобуси и на тяхно място големи! Ние не сме на село от нивата до вас - а в града където на ден пътуват хиляди хора с автобуси на градския транспорт! Нямаме автобуси тролей нови линий не удобен транспорт - няма просто какво да си говорим по отношение на това! Нашия град никога няма да бъде за пример в това отношение!!! Как да помогнем да се оправи - като никой не се захваща да го прави! Нали от нас зависи всичко - ние какво правим нищо!!!
+3
 
 
Политическата обстановка, световната конспирация кризата.... хаха. Конкретно фирмата е Градски Транспорт Пловдив АД. Колата е РВ 3516 АТ, автобус Волво. Името на водача е Красимир Павлов Вълков Името на кондуктора е Малинка Ненова Нейчева.
+2
 
 
това е често срещано явление в държавния градски транспорт а като прибавим и мръсните автобуси по линия 66 картинката е чудесна как ли се справят в ХЕБРОС БУС ЧЕ НАИСТИНА Е УДОВОЛСТВИЕ ДА пътуваш в автобусите им
на 25.02.2012 г.
-1
 
 
Тоя го гепвам за куртката и омитам полето пред автобуса с него! След това паля автобуса и му минавам през краката! Толкоз! Другият път пака така ербап ама след две три години като стане от инвалидната количка.
-2
 
 
мдаааааааа мила родна картинка - ние, "пациентите" пищим, че ни обслужват некачествено - и сме на 100% прави... онези които ни обслужват пищят, че за толкоз пари толкоз ни се полага - и колкото и да не ми се иска - и те са прави, макар и не толкова... и какво става? няма виновен - или по-скоро вината не е чак толкова ясна?
+6
 
 
има много безработни шофьори и не знам защо тези капути още ги държат на работа.....!!!!!
+5
 
 
На които не му се занимава с хора да ходи да съди праз или да гледа животни в някое село и да остави място на съвестни хора да варчат работа.. Аман от говеда в тази държава
+8
 
 
аз също имах подобен случай.. но аз си счупих ръката в последствие рязко спиране на шофиора на 26.. при което не получих нито извинвение от негова страна,нито съдействие.. а думите"слизай малка пикло,нищо ти няма"... Това грубо отношение ме провокира да заведа дело срещу фирмата превозвач...
+5
 
 
Порстака е простак, и да не прави "жълти стотинки" а миллиони, пак ще е грубиян. Голямо удоволствие да унижаваш хората, нали?...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: