ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Изграждат лифт на Бунарджика?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:43 / 02.05.2012Коментари (62)11582
© Plovdiv24.bg
Да се построи лифт на Бунарджика - тази идея на градоначалника Иван Тотев вече е обсъдена от местните властимащи. Съоръжението ще тръгва от Летния театър и ще стига до върха на хълма. Според кмета по този начин мястото може да бъде превърнато в още по-голяма атракция както за жителите на Пловдив, така и за туристите и гостите на града под тепетата. За реализирането на тази цел обаче най-напред е необходимо да бъде намерен инвеститор. 

Според заместник-кмета по "Общинска собственост и градоустройство" Димитър Кацарски начинанието е напълно осъществимо. Търси се инвеститор, който да има желание и възможности да построи въпросния лифт, като един от възможните варианти например е концесия. 

"Знаете, че тепетата са защитени природни територии и имат особен статут с ограничения при строителство, но изграждането на лифт няма да попречи на екологичното равновесие на хълма", обясни Кацарски.



Още по темата: общо новини по темата: 61
01.07.2023 »
17.03.2022 »
21.09.2021 »
21.09.2021 »
21.09.2021 »
30.06.2021 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
вие нормални ли сте, какви лифтове бе хора. Просто си поддържайте ги тези тепета просто, нищо друго ... аа и ако има една чешмичка ще е много добре
0
 
 
Не можете да поддържате тепетата чисти и осветени, най-простото и елементарно нещо, за да е едно място привлекателно, тръгнали лифтове да строят... Малоумници алчни!
0
 
 
Спрете земята, искам да сляза. Абе кви атракции ви гонят бе?!!! Човек не можели малко на спокойствие да се разхожда?!!!! Алоуууу Тотев, спри се !!!! На гол тумбак чифте пищови!!!!! Оставете най-хубавият парк на мира, сатанисти такива. Направете лунапарк-това е атракция. Този парк не е за атракция. Той е за релакс. Все едно е на баща ти тои парк, айде аман от грандоманщини!!! Непораснали деца!
0
 
 
Мисля, че всички изпускат една особеност относно идеята за лифта. Всички разсъждават дали на пловдивчани е нужен или не лифт до Альоша. А всъщност идеята за лифта е в комплект от много други начинания градът ни да се превърне в привлекателна, В ПРИВЛЕКАТЕЛНА туристическа дестинация за ТУРИСТИ. Ако това стане, ако на ненапечатаната още туристическа карта на Пловдив има достатъчно забележителности и атрактивни места за посещение от турист, посетил града ни, тогава ще е добре за общинската хазна. Чак след това може да се мисли за кърпежи на дупки, за детски площадки и ред други подобрения за по-добър живот на нас, пловдивчани. Такива и сега се правят и са се правили и преди. ВЕЧНО ще се правят! Защо не прогледнете и не видите, че каквото и начинание да прегърнем, колкото и целесъобразно да е то, винаги се спъваме от липсата на средства и ... дотам. Разбирам в неверието на обикновените хора, какъвто съм и аз, в управляващите по принцип, в лобистки интереси и т.н. Но ако не се започне, няма и да се направи. Някои ще ревнат вероятно и за разкопаването на площад Централен - срещу пощата стартираха археологически изкопни дейности. Ще кажат, развалиха ни хубавия площад, няма да да вземат да оправят дупките по пътищата, ами се занимават с глупости. Само че именно тези глупости привличат туристи от цял свят по различни известни градове. Имаме шанса да сме били главен град на римска провинция, ами нека го използвме за доброто на всички. Сега без лифта, колко хора се качват горе на Альоша? Аз едно време съм чакал часове да се вредя в дискотеката на ресторант Бунарджика. Разходките (като малък) със семейството ми в неделя баха редовни - с официалните дрехи и неизменните кебапчета, бира и сладолед. И от чешмите шуртеше водата и шадравана бе едно неизменно студио за сватбени снимки. Кой няма снимка пред него? Боли ме като гледам изоставения р-т Бунарджик, а сега го и рушат. Но за да започнеш нещо ново, понякога е по-добре да разрушиш. Помислете, не карайте винаги по най-лекия път на мисълта. Опитвайте се да мислите мащабно, в перспектива. Референдум няма да реши проблемите, само ще ги задълбочи или задуши в зародиш прогресивни идеи. Освен това един референдум е деален начин да насочиш общественото мнение да обслужи лобистки интереси. Но така в това ще участваме самите ние и никой няма да ни е виновен тогава. А начини за това има, при това много фини. Референдумът е все едно хирургът да се допита до пациентите в коридора кое и как да го оперира, или зъболекарят да ви попита как да ви излекува зъбите. Така е, точно така е и с инициативите за туризъм за Пловдив. Има и лесен начин, опитайте се да си се представите на мястото на новодошъл турист, с карта на града в ръка, къде ще идете и как ще се чувствате. Къде бихте платили (в общинската хазна) и къде бихте си похарчили парите, кое би ви обогатило и какво бихте запомнили от посещението си в Пловдив, когато се върнете у дома. Интересно е, нали?
+1
 
 
Добре, само не разбирам защо първо не реши проблема с градския транспорт. :ога да говоря за автобусни линии 66, 6 , 222. 6 е до 20ч. 66 в неделя се чака по повече от час.. 222 е до 19ч. и подобни.. Защо първо не оправи основни неща, ами се хвърля на "проекти" ?!
+1
 
 
Ако има пари за този проект,да го направят,но не само да започнат и после до никъде!
-1
 
 
За всички, които са против идеята да вземат малко да попътуват извън БГ и да видят как другите държави превръщат и най- дребните нещица които имат в турустически атракции и пъчелят пари от това. А Пловдив е с толкова богато културно-историческо наследство, което за жалост е покрито с буринаци, а друго е фатално унищожено. Така, че идеята на кмета е чудесна, но дано не си остане само идея!
+2
 
 
този проект е от бай тошево време само че лифта тръгва от братската могила.
+1
 
 
Само това оставаше да ни построят в Пловдив...Иван Тотев да си го избие от главата:(((
+3
 
 
Всичко Мара втасала, та и лифт й се прищял!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Вдигане на тежести - състезания и подготовка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: