ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общината тегли нисколихвен 30-милионен заем. Тотев: 2013 г. ще е годината на големите инфраструктурни обекти!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:55 / 12.12.2012Коментари (35)8147
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив има намерение да тегли нисколихвен заем в размер на 30 млн.лв, научи репортер на Plovdiv24.bg от кмета Иван Тотев. Ако на следващата сесия на ОбС на 20 декември предложението на градоначалника да стартират преговори с Европейската банка за възстановяване и развитие бъде прието, то очакванията са през април другата година заемът да бъде изтеглен. Лихвата е 2.7%, срокът за погасяване - 15 години, а гратисният период - 3 години, разясни Тотев. 

Милионите ще се използват за строителство на много големи нови обекти в града, които през тази година Община Пловдив вече проектира и които ще подобрят комуникационно-транспортното осигуряване на Пловдив. 

Става въпрос за бул. "Руски" от Централна гара до бул. "6-ти септември", пресфалтирането на Коматевско шосе от бул. "Ал. Стамболийски" до кв. "Коматево", изграждането на пробива до Водната палата, бул. "Северен" - от моста на Адата до Карловския път, подмяната на паважа с асфалт по  бул. "6-септември" от Адата до "Цариградско шосе" и евентуалното построяване на новия мост над р.Марица.

"Ако можем да наречем 2012 г. годината на асфалтирането, то 2013 г. ще е годината на големите инфраструктурни обекти", категоричен е градоначалникът.

Той поясни, че разликата между този заем и 50-милионния такъв, теглен по времето на Иван Чомаков, е, че сега Общината влиза с готови работни проекти и има много ясни стойности за всеки от тях, които няма да се променят във времето. 

"В предишния заем процедурите бяха тип "инженеринг", което позволи цената на обектите да се завиши многократно по време на изпълнението им. Това сега няма как да се случи", каза още Тотев. 

"Така ще  освободим финансов ресурс на Общината от приходите от местните данъци, който ще бъде използван за реконструкция на вътрешноквартални улици", допълни той.

В обектите, които ще бъдат финансирани от заема, не влиза цялостното преасфалтиране на бул. "Васил Априлов" и "Голямоконарско шосе", тъй като за тях в момента се води кореспонденция с Министерството на финансите за отпускане между 10 и 15 млн.лв. от републиканския бюджет. 

"Смятам, че през 2013 г. ще стартираме строителството на тези обекти", убеден е градоначалникът.

Очаквайте през следващите няколко дни ексклузивни публикации в Plovdiv24.bg за кои проекти точно ще бъде използван този заем.


Още по темата: общо новини по темата: 83
19.07.2018 »
18.12.2017 »
10.12.2017 »
15.11.2017 »
23.10.2017 »
30.09.2017 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Славчо Атанасов, върни откраднатото, тогава няма да има нужда от заеми!!!
+3
 
 
Не разбирам от кредити,аз,а и не само аз,ще се зарадвам повече,ако се откажат от безбожната идея да увеличават данъците на фона на намалелите ни доходи и нарасналата безработица в града ни,при което трябва да става обратното.
+3
 
 
Със "Карловко шосе" какво стана? Да не стачкуват нещо работниците? Откакто го почнаха вървят на забавен каданс, още преди да падне студа. Някак си не стои добре, на фона на големия напън преди месеци за асфалтиране?!?
0
 
 
Защо Славчо краде а Чомака какво правеше два мандата.При Славчо -папагал пак нещо се построи а при Чомаков станахме 16 град по икономическо развитие.
+6
 
 
Ако Славчо Атнасов се осъди да върне награбеното за тези години, когато беше кмет няма да има нужда от никакви заеми!
+3
 
 
Браво, дано се осъществят тези планове.
+7
 
 
ПРАВЕТЕ ВАСИЛ АПРИЛОВ БЕ....!!! ЗАПРИЛИЧАЛ Е НА БОИНО ПОЛЕ ...
-2
 
 
Това за асфалтирането е много добре,но не се мисли по въпроса за увеличаване на връзките между отделните квартали на Пловдив.От Смирненски за Кичук Париж,от Кичук Париж към Тракия и прочие.Проекта Модър Царевец май отиде в забвение.За още мостове на Марица пък изобщо не става въпрос,а точно затова са повечето от задръстванията.
+10
 
 
Новината е изключително добра тези проекти ще отпушат движението и ще подобрят екологията на Пловдив. Точно сега е момента да се изпалняват такива големи проекти когато сме в криза и има нужда от работни места. Всичко това ако бъде изпълнено няма как да не даде тласък на икономическото развитие на Пловдив!
на 12.12.2012 г.
+4
 
 
черногледи жалки изчадия, бе! Някой прави нещо ЗА ВАС, а Вие какво? вместо да се радвате че някой го е грижа за вашите жалки задници, вие го плуете без да мислите какво прави и че това което се прави е за вас и вашите деца! ама това е защото единственото което можете е да плуете! затова сте тук в коментарите! а не на работа да си вадите парите и сами да си оправяте живота! не да чакате на готово от парламента!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: