ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Пловдивски олимпиец мизерства 3 месеца без заплата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:06 / 29.09.2016Коментари (2)5564
© Facebook
Пловдивчанинът Кристиян Василев (вдясно) и Георги Божилов авършиха 9-и на двойка скул на Олимпиадата в Рио
Гребците Георги Божилов и Кристиян Василев, които завършиха девети на двойка скул на олимпийските игри в Рио де Жанейро през август, не са получавали заплати три месеца. Двамата взимат всеки месец по 350 лева от Министерството на младежта и спорта, които идват навреме, и приблизително толкова от федерацията, които обаче не са виждали от юли.

"Два месеца никой не ни е търсил за разговори и среща. Надявам се скоро да има такива, за да видим накъде ще тръгнат нещата. Но така като гледам, трудно ще е с този Управителен съвет... Ако не се разберем, ще потърсим съдействие директно от спортното министерство", обясни пред "Меридиан Мач" треньорът на най-добрите ни гребци Петко Аргиров.

Специалистът е треньор и в пловдивския клуб "Хеброс", където се състезава и пловдивчанинът Кристиян Василев.

Според Аргиров част от управата поддържа най-добрата лодка на Азербайджан, в която гребат двама българи - Александър Александров и Борис Йотов. В Рио последните финишираха на три позици зад Василев и Божилов.

"Нашите момчета са много по-добри от тях, но това са реалностите. В нормални отношения сме с азерите, но не бихме тръгнали по пътя им. Продължаваме тук, не успяха да ни откажат", допълни Аргиров, който е треньор и в Хеброс.

Именно шефовете на Хеброс са купили лодката на Божилов и Василев, с която те участваха в Рио. Превозът й до Бразилия бил за сметка на БФГребане както и лодката, с която двамата гребаха на олимпийската квалификация.

"Тегава беше цялата година, дано сега има повече яснота относно бъдещето и схемата, по която ще работим. Все още не сме наясно с календара за следващия сезон", каза още Аргиров.

Бъдещето изглежда неясно на този етап и за самия Георги Божилов. Гребецът е в очакване на първото си дете, което трябва да се роди до месец. "Момче ще е, но още не сме избрали името", каза щастливият 27-годишен софиянец. Патосът в гласа му обаче рязко се променя, когато темата засяга отношенията с федерацията.

"Парите са мизерни. Чудя се какво да правя... Отдръпнах се след олимпийските игри в Рио. Имах нужда от почивка, нищо не ме интересуваше. Не отидох дори на Републиканското. До края на годината ще се готвя индивидуално, пък след това ще видим... Досега от федерацията сме получавали това, което не могат да ни откажат. Нищо специално", завърши националът.

Още по темата: общо новини по темата: 17
20.12.2018
08.10.2018
05.10.2018
03.10.2018
01.10.2018
30.07.2018
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Срамота, господа управници! Ще дойде ден дружно да изметем боклуците горе!
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 29.09.2016 г.
+3
 
 
Махайте се докато е време тук никой не го интересува за такива като вас олимпийци ... ако бяхте взели медал щяха да се снимат с вас да се ударят по гърдите и другото е същото .... половината не са се събличали по физическо, но големи капацитети корумпирани шибеци мръсни!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: