ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Петков за ББР: Когато 1 млрд. лева от твоите пари се изхарчват, не е лошо да се загрижиш защо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:00 / 30.05.2021Коментари (2)2847
© БГНЕС
"Одитният комитет ми даде информация, че в Търговския регистър се вижда, че две от фирмите от топ 8 на Българската банка за развитие са се финансирали на много по-добри лихвени условия от предишните им кредити... Разликата в лихвите е около 5%. "Техномаркет“ е получил кредит с лихва 2%, а преди ББР лихвата му е била 7%. При "Транспект“ виждаме вместо 9% от предишен техен кредит - 4%“. 

Това съобщи пред БНР служебният министър на икономиката Кирил Петков и поясни, че предложенията за лихвите идват от Управителния съвет на банката. По темата за ББР той допълни: 

"Банката е прекалено ликвидна от позицията, която я виждаме. Въпросът е как се използват средствата, и то публични. Тази банка има ангажимент към обществото. Целта ѝ е да дава кредити на малки и средни предприятия, които не могат да се финансират от търговски банки, защото са прекалено иновативни, прекалено нови. В момента трябва да работим с останалия ресурс в банката, за да направим възстановяване на малкия и средния бизнес в България... Когато 1 млрд. лева от твоите пари се изхарчват, не е лошо да се загрижиш защо. Като принципал аз вече втора седмица се боря да видя къде са отишли 1 млрд. лева от парите на данъкоплатците“. 

Министърът очерта и пътя по смяна на Надзорния съвет на ББР:  

"Вярвам, че ще имаме възможност за смяна на Надзорния съвет, ще можем да прегледаме работата на УС и да имаме и там кадрови решения... Хората за новия Надзорен съвет са големи професионалисти и се надявам, че ще направят целесъобразността ѝ да бъде максимално добра за интереса на малките и средните предприятия“. 

Министър Кирил Петков посочи и две други "притеснителни места“, върху които е приоритетният фокус на работа - Държавната консолидационна компания и Българската агенция за застраховане. 

Петков сподели още: 

"Единствената ми цел е България да напредне и да направи един завой от тази липса на държавност... Аз оценявам обучението си в Харвард. Там съм учил как една страна да се направи от бедна в богата. Институциите са най-важното нещо, за да има скок. Има трудности в първите дни, но един път преодолеем ли ги, ще започнем да вършим позитивните неща“.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"Когато 1 млрд. лева от твоите пари се изхарчват, не е лошо да се загрижиш защо." Ти да видиш!!!! Харвард или Харманли е завършил ? Банката отпуска ЗАЕМИ и печели от лихви и такси. Тя НЕ похарчва отпуснатите пари ,а отдава заем. Щом заема се връща,какъв е проблема на банката или принципал и ? Банковите лихви не са постоянна величина ,защото и другите банки отпускат заеми. Лихвите падат последните години и банките имат свободни пари огледат да ги пробутат ,за да печелят. Харвардския отличник,трябва да е наясно,че много от банките взимат пари от различни международни банкови институции или големи банки и това им е ресурса. ББР не е търговска банка с ресурс от физически или юридически лица и частни акционери. Тъй,че твоите пари в случая не са мои и твои ,а на банката. Да ти сера на дипломата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
49-ото Народно събрание
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: