ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
АБВ напуска управляващата коалиция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:44 / 10.05.2016Коментари (1)4259
© Plovdiv24.bg
Националният съвет на АБВ ще предложи на конгреса на партията политическата сила да преустанови подкрепата си за правителството:

Ние в АБВ оценяваме негативните тенденции в развитието на институциите, на политическия диалог в държавата, на страната и обществото като цяло. На базата на тази оценка Националният съвет на партията взе единодушно решение да предложи на предстоящия в неделя конгрес да преустановим партньорството си за подкрепа на правителството и да изтеглим нашите представители от изпълнителната власт. 

Това заяви по време на пресконференция заместник - председателят на ПП Алтернатива за българско възраждане Румен Петков. Той даде пример с редица отговорни решения, взети без необходимия диалог както с политическите партньори, така и с представителите на професионалните общности и гражданското общество. 

"Давам за пример порочния подход при приемането на Изборния кодекс. 200 параграфа бяха приети за около две нощи. Това са въпроси, които са изключителна степен на важност и са много чувствителни за българското общество. Затова казваме, че категорично отхвърляме начина на правенето на политика. 

Той е не просто неприемлив, той е вреден за държавата. В този Изборен кодекс бяха отхвърлени всички предложения на АБВ, свързани с контрола върху законността на изборите. Защо те бяха отхвърлени? Защото някой има интерес изборите да се правят в такава среда, в каквато се правят през последните години. 

Давам пример и с оценката ни за позицията, която министърът на финансите изрази публично относно Закона за ветераните, с който сме закъснели по мнение на ПП АБВ и който бе предложен от генерал Михо Михов и в качеството му на председател на комисията по отбрана.

Тази оценка е арогантна, нагла. Тя е признак на стремеж да бъде унижена една група български граждани, останали за съжаление около 3000 души, които са залагали живота си в името на България. И да ги обвиниш, че едва ли не те ще оберат Здравната каса, това е цинизъм. Такъв начин на мислене за нас е дълбоко неприемлив.

Продължаваме да нямаме отговор и за случващото се в сектор "Енергетика". Нямаме още отговор какво прави делегация на енергийното министерство в Китай. Водени ли са преговори с "Уестингхаус" за изграждане на нова ядрена мощност в България? 

Какви ценови параметри, ако са обсъждани, са обсъждани или са приемани? Продължаваме да нямаме отговори и на въпроса какво е правила делегация на енергийното министерство в Япония. Какво е договаряла? Продължаваме да нямаме и отговор на въпроса защо беше нужно да се тегли кредит за да се плати на американските централи в "Марица Изток", посочи Петков.

Становище по решението на Национални съвет на АБВ изрази и секретарят по коалиционната политика на партията Емил Кало, който отговори на журналистически въпрос за това дали политическата сила е готова на преговори за оставането си в управлението. 


"Тук не става дума за търговия, за диалог от типа: "Ако ни дадете това, ние ще ви дадем друго". Тук става въпрос за отказ на политическа партия АБВ от един модел на управление, който ние се опитахме всячески година и половина по някакъв начин да променяме към по-добро и за съжаление не успяхме".

"Националния съвет на АБВ поставя висока оценка на своите представители в изпълнителната власт на държавата", посочи още Румен Петков. 


"Даваме изключително висока оценка на работата на вицепремиера Ивайло Калфин. Отчитаме факта, че социалната политика е единственият сектор, в който беше направена реална реформа. Отчитаме изключителните позитиви от начина, по който тя беше направена - след дълъг и отговорен диалог с всички. Даваме много висока оценка за представителите ни в изпълнителната власт.

Те свършиха огромна по обем работа. Даваме много висока оценка и за работата на парламентарната ни група. Всичко, което например се случи в съдебната реформа, в много голяма степен се дължи на ПП АБВ и на нашата ПГ. В това число и предложенията, свързани с административното правораздаване и бързината на правосъдието. 

Внесохме и законопроекти, насочени към борба с корупцията и контрабандата, и редица други важни промени в законодателството на държавата. Това ни дава основание да кажем, че парламентарната ни група стои изключително силно и убедително в НС".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
За 25 г извъртяхте веднъж азбуката, стигнахте до ь юя, започнахте отново с абв давайте напред още 25 кодини!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: