ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Билка, купена от фармацевт, едва не уби семейство
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:33 / 12.09.2016Коментари (2)9007
© 24 часа
Билки от специализираните аптеки могат да ни докарат до халюцинации и състояние, което всеки лекар би оприличил на инсулт, съобщава "Телеграф". Биле, купено от фармацевт, едва не уби семейството на 80-годишния Петър Костов, дъщеря му Кремена Скрелева и съпруга й, като първоначално се смяташе, че гъби, купени от магазин, са ги натровили. При инцидента за Петър Костов имаше съмнения за инсулт.

Зениците му били разширени, светлината го дразнела, вдигнал висока температура. Подобно е било състоянието и на близките му. Лекарите са убедени, че са щели да издъхнат в съня си, ако са били отишли при тях малко по-късно. 

Тримата са спасени и се оказа, че не гъбите са причината за състоянието им. В края на юли Петър и Кремена отново попадат в болница в София в критично състояние. Този път не са яли гъби. Направили им редица изследвания и се оказали, че в кръвта на двамата е бъкано в атропин - вещество, което се използва за разширяване на зеници, както и съставка в наркотици като екстази и кокаин. Предизвиква делириум в доза 10-15 мг. 

Приемането на повече от 100 мг може да доведе до смърт. Столичната полиция провела разследване, след като потърпевшите са върнати към живота с промивки и неколкодневен престой в здравно заведение.

"Разбрахме, че Костов страда от бъбречна недостатъчност и дъщеря му разбрала за лек за състоянието му - билка див чемшир, която се продава в специализирана аптека в столичния кв. "Красно село", обясниха от полицията. 

От няколко месеца Кремена вари редовно билето и дава на баща си да пие. Със съпруга й също консумират от чая, защото знаят, че е полезен.

"Направих една тенджера от билката и баща ми пи. Бяха останали два пръста от течността в съда и аз също си сипах", признава дъщерята.

Вдигнали температура, светлината отново започнала да ги дразни и халюцинациите се върнали. Разследващи под прикритие купили пакет от "лековитото" растение за чай от аптеката за пазара в "Красно село". 

Оказва се, че е бъкан с опасния атропин. "Направихме веднага акция в аптеката и иззехме продукта", казаха от столичната полиция.

Няма обаче арестуван. Никой не носи отговорност - нито вносител, нито разпространител. Собствениците и служителите на аптеката са викани по 2-3 пъти на разпит от края на юли досега.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
След като пият по една тенджера наведнъж, нормално е да влязат в болница.А и не се знае, колко от билката са слагали...Тези са онези, които мислеха, че са се отровили от гъбите от Кауфланд.Накрая се оказа, че са се отровили заради собствената си простотия.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: