ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Тенденции при съвременните модерни холни секции
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:56 / 24.10.2018Коментари (0)5514
©
Моделите секции, които се предлагат на пазара наистина са доста разнообразни. Едни от най-разпространените са холните секции и поради своята адаптивност и практичност те са предпочитани, за да превърнат стаята за гости в уютно и комфортно помещение. Но как си представяте своята дневна или хол? Като помещение от голямо значение за отмора и почивка, за сладки приказки с приятелки или с любимите ви хора. Реално хола е едно от най-посещаваните помещения поради това, че след като се приберем от работа задължително се спираме за кратка почивка на дивана с дистанционно в ръка за бърз преглед на новинарските емисии. Логично е погледа ни да бъде отправен именно към холната секция, тъй като тя е същевременно и поставка за нашия телевизор.

Често бъркат моделите холни секции с ТВ шкафовете. Вторите са много по-семпли. При тях я няма тази раздвиженост. Реално ТВ шкафа представлява плот, на който се поставя електроуреда, а в страни или под самия плот има ниши, които се използват за останалите мултимедийни устройства. А вие за какво използвате вашата холна секция и ако трябва да я подмените с нова пак на същия модел ли ще заложите или пък ще предпочетете нещо по-модерно и съвременно. Дали защото е традиционалист, но българина не обича толкова често да сменя мебелите. По-младите хора не са толкова привързани към вещите си и винаги, когато усетят нуждата от нещо различно, което да освежи дома им предприемат съответната стъпка и го правят. Техните родители обаче са максимално консервативни и трудно биха се раздели с огромните, приличащи на гардероби и дрешници шкафове, чекмеджета и витрини със стъклени вратички. Картинката определено ви звучи познато. Сигурно и вашата дневна преди двадесет години е разполагала с такава огромна холна секция, заемаща почти половината гостна. А помните още, че тази стая обикновено се използваше само и единствено, когато имахте гости и през останалото време оставаше празна и мрачна.

Разбира се, съвременното обзавеждане на един модерен дом е изцяло съобразен с нашите потребности и нужди. Тренда при холните секции определено е доста иновативен и различен. Все повече производители залагат на изчистените модели. Идеята е колкото по-малко детайли толкова по-добре, по този начин ще се спази и минималистичната линия, която е характерна за интериора в днешния хол или дневна.а това, което забелязваме и при моделите холни секции на българските производители са именно многообразието от дизайни. Ако хола ви не се отличава с някакви фамозни размери, а е малък и с ограничена площ то тук идеите обаче никак не са малко. За да използвате оптическите ефекти и да подобрите визуално обема на помещението изберете възможно най-светлите тонове. За предпочитане е дори основните чекмеджета и вратички на новата ви холна секция да бъдат с гланцирани бели плоскости. Това наистина ще създаде един много различен облик на стаята. Съчетайте белия гланц с дървесен мотив в сив или светло кафяв оттенък. Ще се изненадате как една такава свежа секция ще подобри изцяло хола ви. Освен това гланцираните повърхности определено ще заиграят със светлината и ще положат максимални усилия за да направят пространството по-обемно от обичайното.

По отношение на дизайна едва ли някой от клиентите има някакви забележки, тъй като наистина тук за всеки вкус има решение и вариант, които да обособят хола като едно приятно изглеждащо и функционално помещение.  Да обърнем внимание обаче на качеството. То бива определяно не само от това какви материали се използват, но също така от самото проектиране и сглобяване на холните секции. На първо място,когато купувате холни секции се позаинтересувайте от класа на плоскостите. И тук както при електроуредите се наблюдава тенденция за по-висок и по-нисък клас като идеята е в това, че по-високия клас плоскости, от които се изработват мебелите са с по-висока плътност.

Това реално прави самата мебел максимално здраво и устойчива.освен плътността на материала друг акцент, който също има отношение към производството на истински качествена холна секция е също така и лайсните, с които се извършва така нареченото затваряне или запечатване. Когато лайсните са съединени здраво към основата то отлепените и стърчащи части от секцията ви няма да са част от интериора. Следва съединяването и създаването на една елегантна композиция. Затова главна роля има проектанта на мебели. Когато всичко е изпипано до последния детайл и са изчистени всички грешки по сглобките на холната секция тя вече може да влезе в серийно производство. Естествено е базовия модел да бъде най-евтин. Ако имате предпочитания към по-различни цветове, такова които да паснат на интериора в хола то наистина цената може да е малко по-различна.

По-луксозните варианти на холни секции са онези, при които се използват най-скъпите суровини, материали и механизми. Тук няма да видите мебелен обков, защото да се създаде едно прекрасно изделие с изтънчени линии и форми се оказва, че дори най-шикозните дръжки в случая са излишни. Безспорно това оказва положителен ефект върху цялостното излъчване на секцията и тя изглежда много стилна. Само лк натиск с дланта отваря вратичките а долните шкафове. Тук чекмеджетата липсват. Питате ли се защо? Ами отговора е много явен и се оказва, че когато има чекмеджета то те не са желани тъй като изискват допълнителна площ за да бъдат използвани.

Затова стандартните чекмеджета се изместват от отворени кутии, които са много ефектни и освен това при окантване с лед осветление също имат оптически ефект, подобряващ обема на помещението. Прави впечатление, че ЛЕД осветлението наистина си има своите предимства и те са в създаването на приятна романтична обстановка особено вечер, когато сте се излегнали на мекия и комфортен диван с чаша вино пред секцията, на която е поставен плазмения телевизор. Обстановката е максимално изчистена, липсват огромните мебели, които заемат цялото пространство. Тук се забелязват само онези, които действително намират приложение и създават перфектната обстановка.

По отношение на цените холните секции има какво да ни предложат. Евтини, скъпи, нормални като цена са и мебелните идеи, предоставени от ЛениСтил. Изберете модела, който е най-близък до вашия бюджет, отговаря на стила и виждането ви приятно обзавеждане и е решението, с които хола ви наистина ще изглежда впечатляващи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
49-ото Народно събрание
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: