ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Важно! Видяхте ли докога са валидни документите ви - лична карта, шофьорска книжка, паспорт?
Автор: Васил Динев 18:16 / 28.11.2019Коментари (1)15577
©
Срокът на близо 200 000 български документи за самоличност на жители на Пловдивска област изтича през 2020 г. Според статистиката на Дирекция “Български документи за самоличност" към МВР, през 2020 г. изтича срокът на 87 292 лични карти, 52 650 паспорта и 55 622 свидетелства за правоуправление на граждани с постоянна адресна регистрация на територията на Пловдивска област. С тези данни областната дирекция на МВР се очертава като най-натоварената след СДВР  по отношение на очаквания увеличен прием на заявления за издаване и подмяна на български лични документи /БЛД/. 

С оглед избягване на значителни опашки и напрежение пред гишетата на звената “Български документи за самоличност" през идната година, както и за цялостното  улеснение на  административното обслужване по това направление, от ръководството на ОДМВР – Пловдив е създадена необходимата организация и предприети комплекс от мерки.   

В тази връзка призоваваме гражданите да не изчакват изтичането на крайния срок на валидност на документите си и да се възползват от възможността за предсрочната им подмяна. 

Напомняме и за действащата мярка за облекчаване на режима за издаване на лични документи, според която българските граждани с постоянен адрес на територията на област Пловдив могат да подават заявления за издаване на лична карта и/или  паспорт за обикновена услуга (до 30 дни) във всяко едно звено “Български документи за самоличност" на областната дирекция на МВР. Службите се намират в шестте районни управления в Пловдив и районните управления в Асеновград, Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Труд и Хисаря.

Със същия срок там могат да бъдат подмени и свидетелства за правоуправление на МПС, на които изтича валидността, а в останалите случаи – в сградата на сектор “Пътна полиция" на ул. “Напредък" № 2. В шестте районни управления в Пловдив е въведена и бърза услуга  /до 3 работни дни/ за издаване на лични карти и паспорти, а в сектор “Български документи за самоличност" на ул. “Волга" № 70 продължават да се приемат и експресни документи /до 8 работни часа/. Готовите лични документи се получават в същото звено БДС на ОДМВР – Пловдив, където е подадено заявлението.   

Също така всеки български гражданин, притежаващ валиден български квалифициран електронен подпис, може да подаде заявление за издаване на лична карта и/или паспорт и чрез през портала за електронни административни услуги на МВР на интернет адрес: e-uslugi.mvr.bg.   

ОДМВР – Пловдив е в готовност да осъществи и прием на заявления за издаване на български лични документи по постъпили искания за организиран прием на заявления от държавни институции, общински администрации, кметства и други.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ми да си гледат като са изтекли, кой да им ги гледа ..... Кога ще въведат биографичните данни ? Вече колко време чакам да си сменя документите с такива ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: